Καλώς ήλθες, επισκέπτη! [ Εγγραφή | Σύνδεση

Κανόνες

Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς

Τα μέλη τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Melisokomio.gr συνθέτουν μια δυναμική ηλεκτρονική κοινότητα η οποία διέπεται από κανόνες συμπεριφοράς προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της. Σκοπός μας είναι μέσα από το forum (κοινότητα) του Melisokomio.gr να βρούμε λύσεις σε τεχνικά θέματα που απασχολούν τους χειροτέχνες, να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενημερωθούμε σχετικά με ότι μπορεί να απασχολεί το χώρο. Οι κανόνες όπως πάντα είναι απλοί αλλά βασικοί.

Συγκεκριμένα:

 • Η γλώσσα η οποία χρησιμοποιείται στο Melisokomio.gr είναι τα ελληνικά και όχι οι greeklish χαρακτήρες. Στην περίπτωση που ένα θέμα ή μήνυμα είναι γραμμένο σε greeklish οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα διαγραφής του τίτλου/ περιεχομένου του θέματος, μηνύματος. Στην περίπτωση που ο παραβάτης δεν συμμορφώνεται θα ακολουθήσει αποκλεισμός του. Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης για λόγους τεχνικής φύσεως δεν δύναται να γράψει ελληνικά θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους Administrators/Moderators του Melisokomio.gr
 • Κάθε μέλος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τα θέματα που δημοσιεύει στο forum. Κάθε θέμα θα πρέπει να διαθέτει κατατοπιστικό τίτλο με σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του έτσι ώστε να μην παραπλανούνται τα υπόλοιπα μέλη. Για παράδειγμα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τίτλοι όπως «Βοήθεια» «Επείγον» ή «Πρόβλημα» αλλά πιο κατατοπιστικοί όπως «Βοήθεια για επεξεργασία ξύλου «, «Πρόβλημα με χαρακτικό μηχάνημα» κτλ.
 • Πριν ανοιχθεί ένα θέμα θα πρέπει το μέλος να ελέγχει εάν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο forum. Το forum του Melisokomio.gr προσφέρει την δυνατότητα αναζήτησης και στην Ελληνική γλώσσα. Επιπροσθέτως τα μέλη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τις κατηγορίες και υποκατηγορίες του forum κάτω από τις οποίες επιλέγουν να δημοσιεύουν κάθε θέμα. Καθεμία από αυτές έχει το δικό της αυτόνομο περιεχόμενο και λαμβάνει τις αντίστοιχες απαντήσεις. Στην περίπτωση που κάποιο μέλος δημοσιεύσει θέμα σε λανθασμένη κατηγορία ή υποκατηγορία, οι Moderators έχουν το δικαίωμα να «μετακινήσουν» το θέμα στην κατάλληλη περιοχή.
 • Κάθε μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές και κατανοητό έτσι ώστε να μην παραπλανούνται και ταυτόχρονα ταλαιπωρούνται τα μέλη του Melisokomio.gr.
 • Μονολεκτικές απαντήσεις ή απαντήσεις όχι απόλυτα συνδεδεμένες με το εκάστοτε θέμα δεν απαγορεύονται ωστόσο καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Απαντήσεις με περιεχόμενο διαφορετικού του θέματος θα πρέπει να αποτελούν διαφορετικό θέμα στην κατάλληλη κατηγορία του forum.
 • Τα αρχεία που μπορείτε να κάνετε attach πρέπει να είναι της μορφής «gif jpg png txt zip jpeg pdf xls doc». Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι 1MB και το μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος για εικόνες είναι τα 1600(width)x1200(height). Aν προσπαθήσετε να ανεβάσετε κάτι μεγαλύτερο από αυτές τις συνθήκες το σύστημα αυτόματα θα απορρίψει το attachment σας ή αν πρόκειται για εικόνα θα την μετατρέψει ώστε να συμβαδίζει με τους κανόνες.
  Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η «επίθεση» σε άλλα μέλη, moderators ή στους διαχειριστές του Melisokomio.gr. Λέγοντας επίθεσης εννοούμε τον χλευασμό, την δυσφήμιση, την ειρωνεία καθώς και οποιαδήποτε άλλη προσβολή.
 • Εάν κάποιο θέμα ή μήνυμα παραβεί οποιονδήποτε από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης, απαγορεύεται να συνεχιστεί η συμμετοχή των μελών του forum σε αυτό. Εφόσον υπάρχουν οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με (PM – Προσωπικό μήνυμα) ή e-mail στους moderators ή τους administrators. Οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν την καταχώρηση. Στην περίπτωση που το μέλος δεν συμμορφωθεί θα απαγορευτεί η είσοδος του στο forum του Melisokomio.gr (Ban) μόνιμα ή προσωρινά.
 • Δεν θα πρέπει να δημιουργούνται θέματα τα οποία έχουν ως περιεχόμενο την αργοπορία των Administrators/Moderators να αντιδράσουν στα εκάστοτε θέματα που προκύπτουν. Αν κάποιο μέλος πιστεύει ότι δεν έχει «δικαιωθεί» θα πρέπει να απευθυνθεί στους Administrators του Melisokomio.gr είτε μέσο προσωπικού μηνύματος είτε μέσω email.
 • Απαγορεύονται κατηγοριματικά οι συστάσεις των μελών του Melisokomio.gr προς άλλα μέλη σχετικά με την συμπεριφορά τους. Αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά οι Administrators/Moderators οι οποίοι έχουν και την ευθύνη να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του forum. Εάν κάποιο μέλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάποιο άλλο μέρος του forum τότε θα πρέπει να ενημερώσει με προσωπικό μήνυμα τους Administrators/Moderators. Melisokomio.gr δεν αποτελεί χώρο για την γέννηση και εκτόνωση αντιπαραθέσεων οι οποίες προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ηλεκτρονικής κοινότητας.
 • Το Melisokomio.gr δεν αποτελεί μέσο για την επίλυση των προβλημάτων των μελών του. Στην περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν είτε τα προσωπικά μηνύματα, είτε λοιποί τρόποι επικοινωνίας όπως instant messengers.
 • Τα μέλη του Melisokomio.gr δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά μέλη του Melisokomio.gr και η οποία παρέχεται είτε από το Melisokomio.gr είτε από τα ίδια τα μέλη. Στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή η διακίνηση προσωπικών στοιχείων στο forum τότε το Wepeople.gr έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της διαγραφής των μηνυμάτων / θεμάτων καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.
 • Στην περίπτωση που προκύψει πρόβλημα τεχνικής φύσεως για το οποίο δεν ευθύνεται άμεσα το Melisokomio.gr αλλά ο Server υπάρχει περίπτωση να χαθούν ορισμένα ή και σε ακραίες περιπτώσεις όλα τα θέματα και μηνύματα. Για αυτό το λόγο κρατούνται αντίγραφα ασφαλείας σε καθημερινή βάση.
 • Οι Moderators έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να απαγορεύσουν την διακίνηση εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου ή «πειρατικού» software καθώς και των links που οδηγούν σε αυτά ή σε web sites με ανάλογο περιεχόμενο καθώς και θεμάτων που σχετίζονται με προσκλήσεις σε torrent sites. Επιπροσθέτως απαγορεύεται ρητά η η δημοσίευση υλικού, που προσβάλει τις υπηρεσίες του Melisokomio.gr και τα μέλη του, είναι αναληθές ή δυσφημιστικό, ανακριβές, απειλητικό, καταχρηστικό, πρόστυχο, άσεμνο, προσβλητικό, ρατσιστικό ή αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία.
 • Tο Melisokomio.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα μηνύματα ή και αρχεία που ανταλλάσσουν τα μέλη του μεταξύ τους όπως και αναφέρθηκε προηγουμένως.
 • Κάθε μέλος του Melisokomio.gr έχει το δικαίωμα να διατηρεί έναν μόνο λογαριασμό πρόσβασης. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί παράβαση θα απαγορευτεί η είσόδος σε όλα τα usernames του παραβάτη χρήστη.
 • Απαγορεύεται ρητά το spamming είτε δημόσια είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο όπως επίσης και η διαφήμιση εταιρειών, υπηρεσιών και προϊόντων κάθε είδους χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Administrators. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαφήμιση θα πρέπει να απευθυνθείτε με email στο Melisokomio.gr.
  Στις καταχωρήσεις απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας. Λέγοντας υβριστική γλώσσα εννοούμε οποιαδήποτε χρήση λέξης/πρότασης που προσβάλει/μειώνει/θίγει μέλος ή ακόμα και τον ίδιο τον δικτυακό τόπο. Οι moderators και administrators του Melisokomio.gr έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν το θέμα/καταχώρηση χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις καθώς και να αφαιρέσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Melisokomio.gr στα μέλη που δεν συμμορφώνονται. Υβριστική γλώσσα θεωρείται ακόμα αν οι λέξεις «κρύβονται» πίσω από τα @,@ ή οποιοδήποτε σύμβολο χρησιμοποιείται για να «καμουφλαριστεί» η λέξη. Δεν έχει σημασία το πως είναι γραμμένο, αλλά ποιο είναι το νόημα του.
 • Το Melisokomio.gr διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί να διαγράψει χρήστες ή μηνύματα από την βάση δεδομένων του ώστε να διατηρηθεί η λογική συνέχεια των θεμάτων.
  To username (όνομα χρήστη) που επιλέγει ο χρήστης δε θα πρέπει να είναι προσβλητικό ή να αποσκοπεί σε διαφήμιση. Usernames τέτοιου τύπου θα αλλάζουν με την συγκατάθεση του χρήστη ή θα διαγράφονται.
 • Απαγορεύονται οι συζητήσεις περί εσκεμμένης κατάχρησης της εγγύησης προϊόντων (ερωτήσεις/προτροπές σχετικά με σκόπιμη καταστροφή υλικού με απώτερο σκοπό την αντικατάστασή του).

Σημεία προσοχής

 • Αγοραπωλησίες (Αγγελίες). Αγγελίες καταχωρούνται μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του Melisokomio.gr και πουθενά αλλού. Αν μία αγγελία καταχωρηθεί στο forum οι διαχειριστές θα την μετακινήσουν στην σωστή θέση. Αν ο χρήστης συνεχίσει την καταχώρηση αγγελιών στο forum, θα αποκλείεται από αυτό (ban).
  Τους κανόνες που αφορούν τις αγγελίες θα τους βρείτε εδώ.
 • Σύνδεσμοι με άλλα sites. Οι σύνδεσμοι (links) που βρίσκονται στο Melisokomio.gr πιθανόν να σας μεταφέρουν εκτός του δικτύου του. Στην περίπτωση αυτή το Melisokomio.gr δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για το περιεχόμενο, την ακρίβεια, τη λειτουργία, καθώς και για τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές στα sites αυτά.
 • Δικαίωμα τροποποίησης/ανανέωσης όρων & προϋποθέσεων
  Το Melisokomio.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους πρόσβασης και χρήσης.

 

 

Καλή συνέχεια

εκ μέρους του Melisokomio Team

 

Επιστροφή στο φόρουμ